The power of many

Klantenportaal +31 (85) 0090590
Leestijd: 1 min.
door Next Kraftwerke / 2 september 2019
Beheer van de vraagzijde Nouryon helpt het net te stabiliseren

Less is more: Nouryon stabiliseert het Nederlandse net met demand side management

De sites van Nouryon Specialty Chemicals in Rotterdam, Hengelo en Delftzijl produceren en leveren niet enkel zout, chloor en loog voor de industrie, maar door flexibele productie kunnen ze ook helpen om het Nederlandse elektriciteitsnet te balanceren. Via het controlesysteem van Next Kraftwerke kan Nouryon reageren op activaties van TenneT in het geval van grote tekorten of overschotten in het Nederlandse net, door een deel van de elektrolyse-processen of stoomturbines tijdelijk naar een lager werkingspunt te schakelen. Next Kraftwerke neemt de aggregatie, de sturing en de aanbiedingen van het noodvermogen op zich, terwijl Nouryon ervoor zorgt dat alle processen optimaal, snel en veilig reageren op de stuursignalen.

Jan De Decker, directeur van Next Kraftwerke Benelux: ”Nouryon is een innovatieve en betrouwbare partner met veel flexibele processen. Samen met de andere klanten in onze noodvermogenpool leveren ze daarmee een belangrijke bijdrage aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het Nederlandse net. Doordat die flexibiliteit bovendien steeds vertrekt vanuit de normale bedrijfsvoering, hoeven minder gascentrales beschikbaar te blijven. Zo kunnen we met onze pool op bepaalde momenten grote hoeveelheden CO2-uitstoot in Nederland vermijden.”

Sytze Oudman, Dispatch Operation Officer bij Nouryon: “Vanaf de start begin 2018 verloopt de samenwerking met Next Krafwerke zeer vlot. Met dit project kunnen we onze energiekosten verder optimaliseren en dragen we bij aan het balanceren van het net om zo de integratie van hernieuwbare energie in Nederland te ondersteunen.

Geinteresseerd om zelf noodvermogen of andere ondersteunende diensten te leveren? Word lid van de Next Pool! Kijk snel op onze infopagina over balanceringsdiensten.

Jan De Decker Next Kraftwerke Belgium

Perscontact

Jan De Decker

Voor bijkomende informatie over Next Kraftwerke Benelux, kan u contact opnemen met Jan De Decker.

Next Kraftwerke logo image

Next Kraftwerke